Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Bjeloruski predsjednik Lukašenko ponovno uputio poziv papi Franji za službeni posjet Minsku

Bjeloruski predsjednik Lukašenko ponovno uputio poziv papi Franji za službeni posjet Minsku

Ministar vanjskih poslova Bjelorusije Vladimir Makei, nakon sastanka u petak 11. rujna u Minsku s tajnikom za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, izjavio je za bjelorusku novinsku agenciju BeITA da bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko ponovno upućuje poziv papi Franji za službeni posjet Bjelorusiji, izvještava Catholic News Agency (CNA).

“Vi ste danas dokazali da Bjelorusija i Sveta Stolica imaju posebne odnose uzajamnog razumijevanja i povjerenja, zadovoljni smo dinamikom razvoja kontakata na visokoj i najvišoj razini. Želimo ojačati i osnažiti našu suradnju na svim područjima”, kazao je ministar Makei nakon susreta s nadbiskupom Gallagherom.

Na kolovoškim predsjedničkim izborima Lukašenko je prema službenim (državnim) podacima osvojio 80 posto glasova, a mnogi međunarodni, kao i bjeloruski, neovisni izvori osporavaju regularnost tih izbora.

Inače, u petak 11. rujna bjeloruski katolici su u glavnome gradu Minsku upriličili križni put širom grada, kako bi izmolili povratak nadbiskupa u zemlju, prenijela je u subotu 12. rujna Catholic News Agency (CNA).

14 rujna 2020

Nema komentara

Comments are closed.