Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Održana godišnja skupština UBH „Dužijanca“

Održana godišnja skupština UBH „Dužijanca“

U vjeronaučnoj dvorani župe sv. Roka, u ponedjeljak, 22. lipnja 2020. u kojoj se nalazi sjedište Udruge bunjevačkih Hrvata “Dužijanca” održana je redovita, godišnja skupština Udruge bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“.

Na početku skupštine sve okupljene članove pozdravio je predsjednik Udruge  Andrija Anišić i zahvalio im što su se odazvali pozivu na sudjelovanje u skupštini i na svemu što čine za Dužijancu i za samu udrugu. Na skupštini u Udrugu su primljena tri nova člana: Ljudevit Vujković Lamić – Moco, Nela Skenderović i Marko Križanović.

U izvješću u radu Predsjednik je pozvao okupljene na listanje novog broja Revije, jer ona na najbolji način, u slici i riječi, bilježi sve ono što se u protekloj godini radilo. On je ujedno zahvalio i novoj urednici revije Neli Skenderović što je prihvatila tu važnu ulogu za tu Udrugu.

Skupština je prihvatila i predloženi plan i program rada Udruge u ovoj godini koji će se ostvarivati prema financijskim mogućnostima i u ovisnosti o mjerama koje će donositi vlada R. Srbije budući da pandemija korona-virusa još nije završena.

Direktor UBH „Dužijanca“, Marinko Piuković podnio je izviješće o finacijskom poslovanju kao financijski predračun Udruge za ovu godinu. On je također govorio o dobrim odnosima Udruge s Turističkom zajednicom grada Subotice koja je već par godina unazad omogućila predstavljanje na sajmu turizma u Beogradu.

Dopredsjednica Udruge Ljiljana Dulić govorila je o koracima koje poduzimamo u promicanju upisa Dužijance u registar nematerijalne kulturne baštine R. Srbije. Kao posebnost u programu istaknuta je predviđena manifestacija „Dužijanca“ u Baji, koja će se, ukoliko bude moguće, održati 22. i 23. kolovoza ove godine u  organizaciji ove Udruge, uz potporu Hrvatskog nacionalnog vijeća, Hrvatske samouprave u R. Mađarskoj, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan R. Hrvatske i grada Baje.

23 lipnja 2020

Nema komentara

Comments are closed.