Subotica 90.7 MHz     Sombor 95.7 MHz     Novi Sad 90.0 MHz     Niš 102.7 MHz     Vrdnik 88,4 MHz

Vijesti

Odabrani pobjednici literarnog natječaja za djecu Subotičke biskupije

Odabrani pobjednici literarnog natječaja za djecu Subotičke biskupije

Katehetski ured Subotičke biskupije, skupa sa samostanom karmelićana u Somboru i Vicepostulaturom za proglašenje blaženim sluge Božjeg o. Gerarda Tome Stantića, i ove je godine, prigodom proslave Gerardova (obljetnice smrti o. Gerarda) organizirao natjecanje za vjeroučenike koji pohađaju školski i župni vjeronauk u župama Subotičke biskupije.

„Natjecanje je koncipirano kao vid dječje proslave Gerardova, a rezultati natjecanje prikazuju se u dječjem dijelu hodočasničkoga programa tijekom proslave Gerardova, 24. lipnja, u karmelskoj crkvi sv. Stjepanja ugarskoga kralja u Somboru. Ove godine, za razliku od prijašnjih, natječaj je bio online kao i cjelokupna vjeronaučna nastava. Tema ovogodišnjega najtečaja bila je ‚Molitva‘, a kao nadahnuće predložili smo, i vjeroučiteljima poslali, misli i ulomke iz pisane ostavštine o. Gerarda“, kazala je mr. Jelena Zečević, tajnica Katehetskog ureda Subotičke biskupije. Navela je kako je natjecanje završeno 30. svibnja.

„Pristiglo je 75 radova i to iz župa grada Subotice, iz Đurđina, Male Bosne, Sombora i Selenče. Nagrađeno je 35 djece, a nagrade su raspoređene u tri kategorije (1., 2. i 3. nagrada)“, rekla je mr. Zečević. U povjerenstvu za ocjenjivanje radova bile su profesorica književnosti i stručna suradnica u Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković, nastavnica i dopisnica glasila „Otac Gerard“ Nevena Mlinko i mr. Zečević. Vjeroučenicima će nagrade biti uručene 24. srpnja, na dan proslave o. Gerarda.

Prvu nagradu u kategoriji vjeroučenika VII. razreda osvojio Nenad Paštrović iz župe Presvetoga Trojstva iz Sombora. Prvu nagradu u kategoriji vjeroučenika III. razreda osvojila je Martina Tikvicki, iz Osnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice

23 lipnja 2020

Nema komentara

Comments are closed.